Saturday, April 16, 2011

Sissekanne.

Nädala keskel leidis aset üks kurb sündmus ka. Üks väga lahe kutt suri ära. Nimelt kaks nädalat tagasi umbes juhtu üks õnnetus. Ta töötas siin samas linnas ühes garaažis. Parandas isaga autosid. Sel päeva ta siis töötas ühe auto bensiinipaagi kallal. Ei olegi täpselt teada, kuidas see juhtus, aga järsku läks kõik põlema. Ise oli ta just auto all, auto alt sai välja ja jooksis õue, aga kõik riided juba põlesid. Isa tal sai ka lõpuks tema juurde ja siis tulekustutiga kustutas ta ära. 80% kehast oli põlenud. Hingas ka sisse tuld. Ehk siis sisemised põletushaavad ka. Viidi haiglasse ja 2 nädalat oli koomas. Ning see nädal suri kahjuks. Lisaks veel garaažis olnud autod kõik põlesid maha ja garaaž ka. Väljas ka veel mõned auto, kokku vist 12 autot. Selle sama poisiga käisime ka Embalses veepeal skuutritega sõitmas. Väga lahe kutt oli ja tõesti väga kurb, et nii juhtus..



Muud juttu ka, eile oli koolis fotokas kaasas ja nüüd saate ka parema ülevaate milline kool on.

Sellise kogunemisega algab siis koolipäev. See on küll hommikul kell 7.45 ehk siis väikeste kogunemine. Nemad laulavad ka algul mingit laul. Hümn vist ei ole, ei teagi ja samal ajal heisatakse ka lipp väljas. Päris palju selle ju. Kokku koolis vist 1000-1200 õpilast.

Kella 14.00 paiku, kui hakkab teine vahetus kooli vms, siis on alati kohal ka mõned teised inimesed ukse ees. Osad reklaamivad oma klubisid, et mis peod nädalavahetusel on ja on ka reisikorraldajaid. Kuna siin on juba iidamas aadamas selline traditsioon, et viimane kursus peale kooli lõppu läheb reisile Barilochesse. Seal on väga palju pidusid ja ka muidu ilus loodus. Kuna reis on üpriski kallis, nii 1000 euro kanti, siis planeeritakse reis juba eelviimases klassis ära. Selle pärast käivad need reisikorraldajad eelviimase kursuse õpilastega rääkimas. Kui leitakse endale sobiv reis siis tehakse leping ja siis hakatakse raha maksma. Väikeste osade kaupa, kuna reis suht kallis. Sellest ka see aasta varem plaanimine. Segane jutt aga vast saate aru.

See niisama kooli ees passimine ja kella ootamine. Paremal vend ja vasakul klassivend.

Koolis on ka puhvet, mis vahetundide ajal on rahvast väga täis.


Ja need kaks viimast pilti ühes tunnis. Klassid on nii, et meil on oma klass ja õpetajad koguaeg vahetuvad.

1 comment:

  1. Noore inimese surm on alati ülekohtune sest tal on meheteod veel tegemata, ja juba on ta läinud. Kahju:(

    ReplyDelete