Sunday, December 12, 2010

Ralli ja üks muu üritus

Nädalavahetusel käisime siis rallit vaatamas. Reedel sõitsime mina, mõlemad vennad ja onupoeg Cordobasse, et laupäeva hommikul varakult rallil platsis olla. Ralli toimus Cordoba läheduses, mägedes. Reede õhtul suutis aga kuidagi vanem vend haigeks jääda, oksendas jne. Laupäeva hommikul oli ka onupojal sama tõbi küljes. Rallile läksime siis teise vennaga kahekesi, isa Fabian tuli Cordobasse järgi ja sõitsimegi kohapeale. Kohapeal läksime kõik üle onu autosse. Onu on selle garaaži ülemus, kus kõik need rallikad ka ehitatakse. Temaga sõitsime erinevatele katsetele kohapeale, ehk siis igas katse lõpus rääkis ta oma pilootidega, et kas autoga kõik korras jne. See piloot on minu tuttava ka juba :P

Peaaegu peale igat katset sõitsime ka teenindus alasse, kus oli kõik tiimid ja värgid end püsti seadnud ning, kus autosid korrastati peale katseid. Ralli on ikka üks suur tiimi töö ja iga liige väga tähtis. Nii palju asju on vaja ajada ja teha, et üks auto saaks sõita rallit. Niisama ei kujuta ettegi kogu seda tralli. Aga mulle meeldib kõik see teema ja väga lahe on sellise ralli karuselli sees olla. Tema siis meie parim piloot..

Tulemustest ka. See oli viimane ralli see aasta. Enne seda rallit, oli meie parim piloot teisel kohal kaotades esimesele ühe punktiga. Rallil on kaks päeva ja mõlemal päeval saadakse punkte. Esimese päeva lõpetas meie piloot kolmandal kohal, sest ühel katsel purunes käigukang ja sellega kaotas üle minuti esimesele. Päeva lõpuks oli kaotust minut ja kaks kümmend sekundit. Kui seda kangi purunemist ei oleks olnud, siis oleks suht samas tempos esimese mehega sõitnud aga kahjuks läks nii. Järgmine päev oli Pozzo (meie sõitja) heas tempos ja nelja või viie katse pärast oli vahe ainult 17 sekundit. Teisel sõitjal oli ka vist mingi väike jama kuid ei midagi erilist. Teise päeva lõpuks jäi vahet ainult 14 sekundit. Ehk siis võttis tagasi üle minuti, kuid sellest ei piisanud. Loodan, et on kõik numbrit õigesti mul. Nii et kahjuks jäi rallivõit ja seega ka meistritiitel tänavu tulemata. Oli muidu väga tore ralli.



Teed kulgesid mägedes ja väga tihti oli tee selline, et ühel pool on sein ülesse ja teisel pool suur langus alla, et suht ohtlik ja täpne sõit.



Esimese päeva õhtul käisime vennaga ja ühe rallipaari ning ühe tuttavaga väljas söömas. See rallipaar on pärit Brasiiliast. Portugali keel on ikka päris ulme, ütlevad küll nad siin, et saavad portugali keelest veidi aru, kuid ma ei saanud ühegist sõnast aru. See sõitja on ka muidu päris huvitav tüüp. Ta on 23 aastane ja ta isa omab kolme päris suurt firmat. Poiss siis rendib siit rallikat ja käib sõitmas rallidel. Ei vaevund isegi oma firmade kleepse autole panema, ehk siis sõitis täiesti valge autoga. Peaaegu kõikidel rallidel lõhub ta aga masina ära ja katkestab. Arvan, et see oli üks esimesi rallisid, mille ta lõpetas. Üks külg veidi mõlkis oli aga ei ole hullu ja uskuge või mitte, aga ta sai kolmanda koha! :)




Teema vahetust ka nüüd.

Nüüdseks on ka siin mul sünnipäev kätte jõudnud. Viis tundi tagasi sain juba Eestist esimesed õnnesoovid! :)
18 aastat juba tiksunud. Päris palju enda arust, lõbus lapsepõlv hakkab vaikselt otsa saama. Üks ainukesi asju, miks 18 saada tahtsin juba ammu oli, et saaks load ära teha. Nüüd aga tulin aastaks siia ja lubadega läheb päris pikalt veel aega :P Käisid ka juba esimesed õnnesoovijad. Onutütar koos sõbrannaga ning vennad ka muidugi. Ülejäänud pere magab.

Muidu pidu peaks toimuma laupäeval. Tänavu kutseid väga ei jaga laiali, et laupäeval võite kohale tulla. Pidu pean kodus ja arvestades kohalikku elu, siis pidu algab kunagi ühe paiku öösel. :)