Thursday, December 23, 2010

Möödunust.

Pole viitsind mõnda aega kirjutada siia.. Ei teagi miks, kuum päike vist väsitab palju.

Sünnipäeva peost on veel kirjutamata siia. Pidu oli lahe. Toimus reedel. Vennad organiseerisid peaaegu kõik, see oli tore. Olid kohale organiseerinud korraliku muusika ja valgustuse.





Pidu toimus välisköögis, köögi kõrvale panime veel ühe telgi püsti, sest päeval tuli veits vihma ja ka öösel veidi. Rahvast oli oodata kusagil 50 kanti, tegelt tuli kohale veidi üle 30 aga tore oli sellegi poolest. Pidu oli nagu siin peod ikka, tantsu, tralli ja jooki. Vahupüstolid vms ja veepommid :)







Viimased lahkusid kunagi kuuest, vennad said magama kaheksast-üheksast, kuna koristasid veidi. Ma läksin magama juba neljas, ei jõudnud enam tantsida ja ülaval olla.


Laupäeval käisime kohaliku kooli lõpupeol. Sealt sai õnneks varakult koju. Viie paiku umbes. Lõpetamine nagu eelminegi kord Rio Terceros. Lahe ikka vaadata, kuidas laste vanemad ka vaikselt tantsivad cumbia muusika järgi ja keerutavad lava ees. Muidugi vaiksemas tempos, kui noored aga siis lahe vaatepilt.


Ühel õhtul, just samal õhtul, kui see lõpupidu oli sõime sushit kodus. Seda valmistas siin isa Fabian.
Külla tulid vana tuttav kaardilugeja ja siis ühe poe omanik ning ta naine. Sealt poest käivad vanemad siit igast erinevaid toiduaineid ostmas ja samal päeval asju ostes sushi valmistamiseks kutsusid siis nad need omanikud ka sööma. Sushi oli väga maitsev ja mõnus. Teist korda sõin seda, esimene kord oli Ushuias. Peab ka selle valmistamise ära õppima, ülearu raske ei tundunud, kuid veidi siiski ja võtab palju aega.






Suvi möödub vaikselt, mingit kindlalt tegevust ei ole. Tihti olen leidnud garaažist endale mingi tegevuse. Ühel päeval sai ühe mehega Subaru mootor juppideks kistud. Järgmine päev aitasin selle sama mootori juppe puhastada. Õhtuti käin jooksmas või teen lihtsalt veits harjutusi. Iga hommik proovin kella kuuest üles saada ja järve äärde minna jooksuga ning siis ujuma. Kuid pole kordagi veel õnnestunud. Hommikul on kuidagi väga väsinud olla ja jooksmine 3,5 km järve äärde ei tundu üldse nii lahe. Ujuda tahaks küll, väga. Eile õhtul käisin ka jooksmas, jõudsin järve äärde. Mõtlesin korra vees ka käia. Suht pime oli aga vette nägi ikka minna. Siis helistas vend, et nad on onu majas, et ma sinna läheks. Onu maja asub kohe järve ääres. Võtsingi sammud siis sinna poole ja seal oli väike peoke. Garaaž läheb nüüd kuni uue aastani kinni, puhkus ja siis kõik töötajad ning teised istusid ja sõid seal. Tore seltskond ning hea söök. Sinna mu jooksmine jäigi siis. Istusin seal paar tundi, jooksu riietes muidugi, sõin ja lõpuks tõi vend atv-ga koju. Ise ta läks veel sõpradega randa. Ma sain koju ühest, tema aga neljast. Head ööinimesed küll siin ikka :)

2 comments: