Sunday, September 5, 2010

Hei.

Reedel sai garaažis ringi käidud ja vaadatud kuidas Forester lõpuks valmib. Toredad mehed on seal tööl ikka, viskavad nalja koguaeg ja värki. Reede õhtul diskol ei käinud kuskil, sest ei tahtnud ise ja ei oleks vist väga lubatud ka kaheks päevaks peole jälle. Kuna eelmise nädalavahetuse tulemus oli ju haigus. Oli haigust ennegi aga siis panin ikka kõva punkti. Laupäeval käisime paarikümne kilomeetri kaugusel mägedes ja vaatasime kohalike külasid.





Pikema peatuse tegime ühes külas, kus elab väga palju sakslasi. Ei tea, kui palju neid tänaseks veel on aga peale viimast maailmasõda põgenesid paljud sakslased sinna ja tegid oma kogukonna. Peatänavalt väga kõrvale ei sattund ja muud osa linnast ei näinud. Peatänavale aga ehitatud väga palju saksa stiilis maju, enamasti kõik poed ja kohvikud/restoraanid. Ehitatud rohkem turistidele. Linn, kus ise elan, siin pole ühtegi asja turistide jaoks näiteks.

Suurim sõndmus seal linnas on Oktoberfest. Käisime söömas õhtul ühes restoraanis. Pakuti leiba isegi. Algul oli mingid kuivad kändsad, isa Fabian proovis ühte ja tegi veits nägusid, kelner nägi seda ja tõi kohe uue leiva, värskelt lõigatud. Leib oli üpriski söödav, kuigi minule tuttavale maitsele jääb palju alla. Aa, muidu leiba siin ei olegi väga. Ostsime paar pätsi kaasa ka. Nüüd saab paar õhtut söögi kõrvale paar leiva viilu ka! :)

Laupäeva õhtul sai siis diskol käidud. Käisime teisel diskol. Siin linnas kaks tükki neid ongi ja eelmised kaks korda ühel ja samal käidud. See eelmine oli väiksem koht, eile tsipa suurem. Aga ei tea, ei meeldi see, et sees kõik suitsetavad, riided pärast haisevad kõik suitsu järgi. Oht kõrvetada ka riidesse auk kellegi koniga. Siis, rahvast nii palju ja keegi nagu väga ei tantsigi, saali keskel tantsisid osad, ülejäänud tegid tiire seal saalis. Oled paari sõbraga rongis vms ja lihtsalt kõnnid/Trügid läbi teiste ja vaatad, kes kus on vms. Kahtlane värk veits. Muusika oli ka ainult kohalik cumbia vms. Vahele tuli paar tuttavad pop lugu aga kuna see kohalik ei istu väga, ei tea miks, siis ei olnud eriti mõnus.

Mm, ilm on ka väga muutuv, eile oli nii külm, et diskole minnes oli mõttes küll talvejope võimaluse korral selga visata. Täna hommikul aga pakun, et 30 kraadi sooja. Eks see temperatuuri suur vaheldus teeb ka tõbiseks. Täna sai käidud purjekaga sõitmas. Ehk siis, täna sai esimest korda purjetada ka. Eelmised nädalavahetused lihtsalt, kas seal peal teed joomas ja küpsist sööamast või siis rannas oldud. Tuul oli hea ja ilm ilus. Vennad ja onupoeg oskasid asja päris hästi juba, vahepeal oli küll purjekas jube külili ja mõtlesin, ega ometi ümber ei lähe. Nii see aga pidavadki käima. Kaamerat ei raatsinud kaasa võtta paaditama.

Hea asi on ka kulleriteenus. Saad söögi koju tellida, endal lihtne ja üpriski odav ka. Mõned õhtut oleme söönud friikaid ja burgergi kaugemat sugulast. Nime ei mäleta, selline ristküliku kujuline suht suur. Kahe saia vahele pantud liha ja kastmed ja salatit. Ühte annab ikka nosida, kõhu saab korralikult täis.

No comments:

Post a Comment