Tuesday, November 9, 2010

Toimunust.

Laupäeval sai käidud onu ja tema lastega järve ääres.

Päris head mitu tundi sai seal peesitatud ja aega viidetud. Vee tase võrreldes talvega, ehk kui siia tulin on kõvasti langend ikka. Kõva kaks meetrit. Muidu oli tore päev, sai päikest võetud, matet rüübatud ja onuga igast teemasid arutatud.

Sattusin ka ühe naisega juttu vestma. Ta oli tegelt ühe tüdruku ema, tüdrukut olen varem juba kohtand ja tüdruk on ka onupoja girlfriend vms. Mitte selle onu kellega järve ääres käisin, vaid teise :) Nimelt selle tüdruku ema olnud inglise keele tõlk aga see oli umbes 20 aastat tagasi. Terve selle aja vahepeal pole ta inglise keelt rääkinud. Keel oli muidu väga puhas ja korralik tal. Ütles ka, et siin phmt keegi ei oskagi inglise keelt.

Pühapäeval oli väga väga palav. Tuul oli selline nagu keegi puhuks sulle saunas peale. Teate küll, kuidas see kõrvetab. Nii hull muidugi ei olnud, et naha ihu pealt kõrvetaks aga ikka korralik kuumus. Tuul oli ka väga kõva ja nagu eelmainitud väga soe. Käisime maakodus. Oli koos jälle päris paljud sugulased ehk vanaema, vanaisa ja onu ning tädi peredega. Tehti assadot ja ujusime basseinis.






Sattusin suurde pildistamise hoogu.


See lind ja ta kaaslane olid üpriski kurjad, kaitsesid oma pesa. Ei julgenud kaugeltki mööda kõndida neist. Hakkasid kohe häälitsema ja lähemale lendama. Pidid ka nokkima tulema.

Ja kõik puud ja põssaid on okkaid vms täis. Maapind ka, tuleb vaatada kuhu astud, plätudega eriti ohtlik.




Pildistamise hoo lõpetas aga ema kes kutsus mind aia tagant tagasi hoovi, sest seal võsas vms, kus ma olin pidi päris ohtlik olema. Sellise väga kuuma ilmaga pidid ussid hullud olema. Mul ilmselgelt vedas siis, et sain õigel ajal sealt tulema. Neid pidi päris palju ka liikvel olema. Muideks täna nägin kodust umbes 150 kaugusel tee peal iguanat ka. See oli aga venna sõnul väike, selline poole meetrine umbes. Pidi ka kahe meetriseid olema. Maakodus ta ka näinud selliseid. Minu fotokas ootab igatahes huviga kahe meetrise iguanaga kohtumist nüüdsest :P . Kirju loodus siin igatahes, võino võibolla mitte väga kirju, kuid teistsugune küll.
Peale maakodu käisime järve ääres ka vendadega. Plaan oli neil purjeka ja purjelauaga sõita.


Viimasega sõit välja ei tulnud, sest kogemused puudusid neil ja tuul oli ikka väga vali.

Täna käisime vanema venna ja onupojaga õhtul maakodus väikest assadot tegemas. Enne lõppu, kui kõik asjad koos ja valmis minema läks vend kätterättide järgi. Plaanisid nad siis ujuma minna. Mõtlesin on ikka hullud küll, väljas oli ikka väga külm. Lühikeste riietega olime ka, kuid siiski külm oli. Jõudsime siis basseinini ja onupoeg peaaegu vette jõudmas, mõtlesin endamisi, et olen ma arg ikka. Ei julge külma vettegi minna enam. Joosepiga tehtud palju hullemaid ja külmemaid asju. Niipea kui oma mõtte lõpetasin võtsin hooga särgi seljas, plätud lendasid kuhugi selja taha ja olingi esimesena basseinis. Vesi tundus soojem, kui väljas õhk, kuid väga soe ikka ei olnud, sest peab ikka külm olema küll, kui võtsin kasutusele eesti keelsed sõnad inglise ja hispaania keelsete vahele: Aaa kuradi külm on :D . Muidu päris lahe seik ja väheke karastamist teeb aint tervisele head! :)

4 comments:

  1. Hea elu sul, ei ole midagi öelda :)
    Mis keeles sa oma jutte siis vestad seal kohalikega? Inglise või juba hispaania? Või oled eesti keele neile selgeks teinud :)

    Ja kuna su tagasitulek enam mägede taga ei ole, siis soovitan sul juba oma parimale onule kinke ostma hakata. Alustada võidki komplektsest mate topsist ja parajast portsust Yerba matest ;)

    ReplyDelete
  2. Ei saa väga kurta ja millegi üle. Mägede taga väga ei ole jah, ainult üks suur ookean vahepeal :) See su soov on mul meelest alatest Tallinna lennujaamast, et eks ma vaikselt kunagi uuri ja midagi sulle. Matet võtan isegi kaasa nii palju kui mahub. Praegu juba mõtlen, kuidas istun varahommikul oma uue kaameraga kusagil Eestimaa metsa vahel rüüpan matet ja pildistan loodust.

    ReplyDelete
  3. Mate-narkar! :) Aga vähemalt on see vist tervislikum, kui kohvi?

    ReplyDelete
  4. Pidi kohe väga tervislik olema. Eriti, kui suhkrut ka lisaks ei pane. Kas mitte raamatust "Minu Argentina" ma ei lugenud, et kohalikud elanikud väidavad, et tänu matele nad püsivadki saledad. Võttes arvesse, et siin on ikka korralikud assadod ja süüakse vägagi hilja õhtul. Tavaline kellaaeg söömiseks kujuneb kuskil sinna kella 23.00 juurde.

    ReplyDelete