Thursday, September 9, 2010

Jueves

Hommikul kell kaheksa ootas mind siis kohalikus (public)koolis klassitäis õpilasi. Klassiruum oli, oli pakun, et minu toa suurune ja õpilasi seal kuskil kümne piires + õpetaja. Paari tüdrukut klassist ma teadsin juba, kuna venna Juliani sõbrad nad. Õpetaja oli väga tore ja rõõmus. Koguaeg säras ja oli energiat täis. Võtsin oma raamatu laadungi kaasa, mis Eesti kohta. Kõik imestavad üht raamatut vms, mis onu Arvo andis mulle. Nimelt see hispaania keelne, pealkiri on, et kaksteist küsimust Eesti kohta. Muideks, see õpetaja isegi kunagi käinud Venemaal. Üks linn mida külas oli Sankt Peterburg.
Eestit teatakse enamasti, kui üht balti riiki. Eesti, Läti, Leedu oskavad paljud nimetada. Aii Leedu tegi täna Argentinale ära kossus. Pole veel kellegagi suhelnud sel teemal, ise postimehest lugesin. Jalkas aga Argentina võitis Hispaaniat päris kõvasti. Ise algul imestasin, et mida mängu. Nagu playstationil mängiks no.
Aga tunni kohta veel. Küsiti mul igast erinevaid küsimusi. Kaks tüdrukut oskasid küsimusi koostada vist suht enam vähem, ülejäänud said enamasti aru küll mida ütlesin. Üks poiss oli aga küsimused paberile valmis kirjutanud, andekas. Keelt ta väga ei osanud aga kiitus pingutuse eest. Õpetaja pakkus traditsioonilist matet ja soolaseid koogikesi. Matet olen proovinud nii ilma suhkruta, kui ka suhkruga. Ei teagi kumb rohkem meeldib. Suhkruga muidugi magusam aga samas suhkur suht kahjulik ka, pannakse seda päris usinasti sammuti sinna, kui juba panemiseks läheb. Pooldan vist rohkem traditsioonilist mõrudat matet.

Tund kestis 8.00-9.30. Peale seda kodu ja garaaži. Jeiii. Amarok pidi täna valmis saama ja ulatasin neile ka oma abistavad käed. Panime õhtuni välja. Täna sai juba rohkem, kui paar polti keeratud. Omanik sellel autol keegi kuulsa polo klubi omanik ja mingeid riideid valmistab ka. Peale lõunat käisime testimas autot. Sõitja esimest korda rallika roolis nagu aru sain. Lõpuks sai hoo päris üles juba, pani välja ka korra, aga pole hullu. Testimas käisime maakodu juures, seal head kurvilised ja kivilsed teed. Täpselt selline maastik mille jaoks see auto ehitatud sai. Nädalavahetusel juba ralli ja see auto minemas sinna. Edu neile.

Volkswagen Amarok:




Tuttav disain ? :)



Nimelt meil Joosepiga sama kaamera, pildi lisan Joosepi jaoks

2 comments:

  1. Kirjutan sulle juba mitmendat kommentaari siia, aga paistab et google kustutab need kogu aeg ära. Või teed seda sina? :)
    Igatahes - tahtsin öelda, et paistab et sinust on saamas kohalik staar oma igasugu ülesastumistega. Tantsupõrandal ja väljaspool seda.
    Teiseks - Ushuaiast on kirjutanud "Minu Argentiina" raamatu autor Liis Kängsepp. Seal raamatus on sellest linnast peatükk, samuti netis on juttu: http://kangsepp.wordpress.com/2008/03/10/ushuaia-reisikiri/
    Nii et enne kui sinna allapoole sõidad, siis tahad vb asja läbi lugeda. Ja vaata et sa fotoka kaasa võtad ja pilte üles paned. Muuseas - Picasas või kuskil sul ei ole juba Argentiina pilte üles riputatud?

    ReplyDelete
  2. Pole mina ühtegi kustutand :) " Minu Argentiina" on läbi loetud, peab seda neti juttu ka uurima siis. Fotoka võtan kindlasti kaasa :)

    ReplyDelete