Monday, October 11, 2010

Tervisi!

Postitused kuidagi harvemaks jäänud aga eks see ole loomulik.

Reedel sai peol käidud Rio Terceros. Esimest korda ma seal ühel peol. Pidu nagu pidu ikka. Seda suitsetamist sees ma ikka ei salli. Peo lõpuks oled ise üks koni juba, sest hais on ikka riiete küljes päris julm. Muidu oli tore, lasti isegi üpris palju välismaist muusikat kohaliku cumbia kõrvalt.

Laupäeva õhtul käisime sõbra juures assadot söömas. Liha oli ikka väga maitsev. Ema Ana ütles, et ta õpetab mulla ka selgeks, kuidas assadot teha, et siis saan kodus teha, kuna keegi teine meie perest ei viitsi seda teha või millegi pärast ei tehta seda. See sõber siin firmas ka töötaja ja ka kaardilugeja ühele heale sõitjale. Küll mitte selle tiimi sõitjale. Kaardilugemis kogemust juba 20 aastat ja karikaid jms üle 400 tüki. Kodus ka, siin nurgas karikad ja seal nurgas karikad. Üpriski lahe sell on. Töökojas tuleb vastu siis kohe, Hola amigo :).

Pühapäeval olime maakodus. Ma läksin jooksuga sinna, sai vähe trenni, 8km. Proovingi nüüd vaikselt endale mingi režiimi saada, millal mis trenni. Suht palava hakkas küll joostes, 25 kraadi kuskil, kuigi kevad alles ju!! Seal puhastasime basseini ja mängisime võrku.

Täna, esmaspäeval kooli ei olnud, mingi püha vist.

Nädalavahetusel toimus üks ralli ka. Mitte Saarema oma, kuigi seda ma jälgisin ka pingsalt interneti vahendusel. 60 sekundi tagant uuenevad tulemused olid koguaeg ees. Argentinas toimus aga Cross-Country rally. Üleriigiline võistlus, sõidavad seal siis maasturid ja seda tüüpi masinad. Siin ehitatud kaks Foresteri olid ka kohal. Üks võitis ja teine oli viiest. Viies, kuna sõitja sõitis selle autoga esimest korda. Isa Fabian ütles aga, et see sõitja on parem, kui teine kes võitis, lihtsalt tahab harjumist veel autoga. Eks varsti tulemusi ka siis oodata. Enne võistles quadidega ja pani väga hästi. Jaanuaris peasündmus, Dakari ralli ka tulemas. Üks Amarok pidi ka minema võistlema aga juht suutis treeningsõidul auto üle katuse keerata. Suht mõlkis masin nüüd, nagu minu mosse juba :D. Fabian ütles treeningul 10 min enne katust juhile, et võta hoog maha, liiga kiiresti sõidad juba. Vist ei kuulanud seda.

Isa tahtis, et kirjutaks sõpradest ja noortest siin. Nii siis, kõik on väga sõbralikud ja abivalmid. Uudishimulikud muidugi. Küsimus jätkub neil veel pikaks ajaks ja neid tuleb ikka väga erinevaid, juuksevärvist kuni mobiiltelefonini. Klassivendadest juba veits juttu teinud aga räägiks spordist. Seda kahjuks aega ei ole teha, kuna tunniplaan sakib ikka täiega. Mõned päevad oled hommikust õhtuni koolis, mõned aga lõunast õhtuni. Tavaliselt saavad tunnid läbi kell 19.10. Ühel päeval aga kell 21.30. Sporti ei soodusta see kool üldse aga mis teha. Koolis mingeid üritusi ka ei ole, et suht ükskluine teema.

Peod siis. Teistsugune on see kindlasti, et algavad palju hiljem. Disko ukse tehakse lahti alles kell kaks öösel. Enne seda tavaliselt istutakse kellegi juures ning süüakse ja juuakse seal. Joodakse suht palju, Eestsi veits rohkem vast, kuid pannakse ka siin ikka seda kraami usinalt. Lemmik on neil Fernet. Ei teagi mille moodi see on, kui nii võrrelda. Coca-Colaga seda juuakse ja tunnevad kaasa, kui ütlen, et Eestis seda ei ole. Tantsitakse ka väga palju pidudel. Oma cumbia järgi eriti. Seal teatud liigutused mida tehakse ja nii lastakse õhtu otsa. Peale pidu vahest kellegi juurde teed/kohvi jooma ja küpsiseid sööma ja siis remisega koju. Remis siis nagu takso, kuigi siin taksod ka. Remis vist odvam variant vms. Kui hinnast rääkida juba, siis bussipilet kooli on 7.75. Remise hind, viib uksest ukseni, on 7 või 7.50 peesot. Odavam, kui buss :D Õpilastel aga sooduspiletid, täpselt pool õigesti hinnast siis.

1 comment:

  1. jägermeister, vana tallinn, rigas balzams. kõik need on analoogsed ürdiliksid fernetile. aind, et fernet vist ei ole ni magus...

    ReplyDelete