Tuesday, January 4, 2011

Aastavahetus ja Dakar.

Pildid lisan pärast, kuna hetkel nett ei ole just kõige kiirem!! Päris laisk olen nende postitustega aga üritan ikka kõik sündmused siia üles kirjutada.

Aastavahetuse peal on siis kord.
Kõik üsnagi sarnane nagu Eestiski, ainult lumi puudu :)

Algas sellega, et kunagi kümne paiku tulid külla vanaema ja vanaisa. Söök oli juba enne valmis tehtud emal. Sõime ja rääkisime juttu kuni kella kaheteistkümneni. Enne kahteteist veidi, nagu ikka, algas juba väike paugutamine. Kell kaksteist läksime me ka välja tee peale ja vaatasime linna peal ilutsevat tulevärki. Linn ise vist midagi ei lasknud, vaid inimesed kõik eraldi. Erinevus ongi Eestiga see, et siin rohkem on aastavahetusel pered koos ja toimub üks korralik õhtusöök ning alles siis pidu. Peole läksime kahe paiku. Algul onupoja juurde. Olime seal tunnike ja siis järve äärde. Pidu toimus selle platsi kõrval, kus oli pidu jõulude ajal. Mäletate, kunagi pajatasin modellide pildistamisest jne. Vot seal valges majas oligi pidu. Kõik oli tore ja endist viisi peol. Koju aga saime kella kaheksast. Kõndisime vennaga jala koju, oma 3 km, sest remiseid liikus vähe sel ajal. Hommikuks oli ikka väsimus väga suur ja seega sai magatud kella poole kuueni. :)
Üles ärgades läksime vendadega maakodusse. Teised olid seal juba, samad inimesed kes eelmisel õhtul meie juures õhtusöögilgi, ehk siis vanaema, vanaisa. Sõime jällegi ja nautisime ilusat õhtut.

Esimesel jaanuaris algas ka väga kuulus Dakari ralli. Kestab see 15 päeva. Käisime ka esimesel päeval seda vaatamas. Siit garaažist valminud selleks ralliks 6 autot. Kolm Foresteri ja kolm Amaroki. Sõitjad liiga head ei ole, lihtsalt rikkad :). Tegelt oskavad sõita ka ikka, parim Subaru on seal kahekümne kandis, teised veidi tagapool, see päris hea tulemus, kuna kokku on autosid peaaegu 150 rajal. Hea artikkel sellest on rally.ee-s. Minu pilte sellest üritusest võib näha siin.



Hetkel aga olen 1000 km kodus eemal. Las Grutas on selle koha nimi, kus hetkel viibin. On see üks populaarne suvituskoht siin riigis. Oleme siin pere ja onupoja- ja -tütrega peaaegu nädal aega. Eile terve päeva sõitsime, st 10 tundi sõitu. Ilmad eriti suvised hetkel ei ole, eile ja täna on vägagi pilves ning ka vihma on vahelduva eduga sadanud. Loodan, et peagi aga ilm selgineb ja saab puhkust nautida.
Meri kohe linna kõrval. Õigemini ookeani. Vee kõrgus kõigub päris palju. Hommikul on päris kalju all ja õhtuks on umbes kaksada meetrit kaugemal.

2 comments:

  1. Dakari rallil sõidab tavaliselt mõni end surnuks ka, või vähemalt paar pealtvaatajat jääb alla, piltidelt mingit rajajulgestust näha ei olegi:) Kas te olite Cordoba lähedal kuskil?

    ReplyDelete
  2. Eelmine aasta sai jah üks sõitja surma. Rajajulgestuseks olid politeseinikud. Selle oru peale, kus me vaatasime oli politeseinikke kokku 5 ma arvan. Nii et mingi julgestus siiski olemas. Argentinas ja Tšiilis see ralli muidu alles kolmandat korda. Me vaatasime jah Cordoba lähedal. Kodust sada kilomeetrit umbes oli see ralli. Võibolla isegi veidi vähem.

    ReplyDelete